beste-babyfoon

Wat is de beste babyfoon?

Wat is de beste babyfoon? In je zoektocht naar een geschikte babyfoon is het verstandig een aantal zaken in overweging te nemen. Ga je bijvoorbeeld voor een camera of toch niet? Op welke afstand wil je je kindje kunnen zien? Wat zijn de voor- en nadelen? Welke modellen worden goed gewaardeerd andere ouders? We zetten de opties voor je op een rij in deze koopgids en geven je tips hoe je de keuze voor de beste babyfoon van 2024 kan maken!

De beste babyfoon van 2024

Het antwoord op de vraag ‘wat is de beste babyfoon van 2024?’ bestaat uit een tweeledig antwoord. De beste prijs/kwaliteit speelt een grote rol, maar daarnaast is het belangrijk dat de functionaliteiten passen bij jullie wensen en verwachtingen voor een babyfoon. Dat een babyfoon onmisbaar in je lijst met babykamer meubels is, daar zijn veel ouders het over eens.  Ontdek hieronder welke soorten babyfoons er zijn, welke functionaliteiten je in overweging kunt nemen en welke merken babyfoons populair en goed gewaardeerd worden.

Zoek direct in jouw prijscategorie:

Welke soorten babyfoons zijn er?

Allereerst kun je babyfoons in bepaalde hoofdcategorieën plaatsen. Belangrijke functionaliteiten zoals wel of juist geen camera, wifi en app typeren de allereerste belangrijke keuzes die ouders nemen. Hieronder zetten we ze op een rij, inclusief voordelen en nadelen van babyfoons!

Snelle punten voor je overweging voor de beste babyfoon:

Babyfoon met camera

De babyfoon met camera is erg populair, omdat het je baby in beeld brengt en je van een afstand kunt zien of de baby al wakker is of goed ligt. De camera is verbonden met een ouderunit en schermpje van de babyfoon die je een X-aantal meter mee kan nemen. Sommige babyfoons met camera kun je bovendien verbinden met een app, waardoor je met een wifi-verbinding overal ter wereld kunt zien hoe het met je kindje gaat. 

Voordelen van een babyfoon met camera

Nadelen van een babyfoon met camera

Populaire babyfoons met camera

Beste babyfoon met camera zonder wifi

Als privacy en veiligheid prioriteit hebben, overweeg dan de beste babyfoons met camera zonder wifi. Inbraak op babyfoons via wifi is veelvuldig in het nieuws geweest. Hoewel de technologie zich steeds sneller ontwikkelt en het veiliger wordt, kiezen sommige ouders daarom liever voor de veiligste optie: de babyfoon met camera zonder wifi. Deze bieden dezelfde visuele voordelen zonder blootstelling aan externe netwerken.

Voordelen van een babyfoon met camera zonder wifi

Nadelen van een babyfoon met camera zonder wifi

Populaire babyfoons met camera zonder wifi

Beste babyfoon met camera en app

Een babyfoon met camera en app is ideaal voor ouders die graag altijd een oogje in het zeil willen kunnen houden. Via de app op je telefoon kun je op elk moment even inschakelen om te checken of de kleine nog slaapt. Of je nou thuis bent of op pad, zo zie je altijd wat er thuis gebeurt. Dankzij de app heb je bovendien de ouder unit altijd mee en heb je hier geen apart apparaatje in het zicht voor nodig. De voor- en nadelen en populaire modellen op een rij!

Voordelen van een babyfoon met camera en app

Nadelen van een babyfoon met camera en app

Populaire babyfoons met camera en app

Beste babyfoon met twee camera’s

Voor ouders met meerdere kinderen of die verschillende hoeken van de kamer en/of bedje of meegroei ledikant willen zien, zijn babyfoons met twee camera’s een slimme investering. Hier bekijken we de topkeuzes op dit gebied.

Voordelen van een babyfoon met 2 camera’s

Nadelen van een babyfoon met 2 camera’s

Populaire babyfoons met 2 camera's

Babyfoon zonder camera

Als je eenvoudigweg de geluiden van je baby wilt volgen, is een babyfoon zonder camera een praktische keuze. We bespreken de beste modellen die zich richten op het essentiële – helder geluid.

Voordelen van een babyfoon zonder camera

Nadelen van een babyfoon zonder camera

Populaire babyfoons zonder camera

Wat is belangrijk bij een babyfoon?

 

Waarom heb je een babyfoon nodig?

Een babyfoon is een handige gadget voor ouders om hun kindje in de gaten mee te houden. Dankzij het apparaat ben je door geluid en/of beeld op de hoogte van hou je baby het in een andere kamer doet. Je hebt zo ogen en oren in een andere kamer en kunt zien of er geen lakentje over zijn/haar hoofdje ligt, in welke houding hij/zij ligt en of hij/zij al wakker is. Je hoeft niet onnodig de kamer in om dat te checken en draagt zo bij aan de nachtrust. 

Hoe werkt een babyfoon?

De zender in het kamertje van je baby pikt geluiden en bewegingen op en zendt deze door naar de ouderunit of app. Dit kan door middel van verschillende verbindingen. Zo kunnen de ouders horen of het kindje huilt of wakker is. De precieze werking van de babyfoon ligt bovendien per type dat je hebt. Hieronder bespreken we de type verbindingen en gaan we hier dieper op in.

Wat is het bereik van een babyfoon?

Het bereik van een babyfoon is afhankelijk voor het type babyfoon en verbinding die je kiest. Voor mensen op een boerderij of groot woonoppervlak is het belangrijk een babyfoon te kiezen die een grote afstand kan overbruggen.

  • Analoge babyfoon: haalt gemiddeld tot 250 meter.
  • DECT/digitale babyfoons: halen tot 350 meter.
  • PMR babyfoons: halen zo’n 500 meter tot en met 5 kilometer.
  • Wifi babyfoon: onbeperkt bereik. Babyfoons met wifi verbindingen die verbonden zijn aan een app, zijn overal met internetverbinding te bereiken. 

Zoek babyfoons op bereik:

Met welke babyfoon kan ik mijn kindje zien als ik buiten de deur ben?

Wil je een babyfoon met ver bereik zodat je ook op pad je kindje kunt zien? Dan is de wifi babyfoon met app echt een uitkomst. Dit type babyfoon connect je met een app op je smartphone waardoor je met een internetverbinding altijd even in kunt checken bij het thuisfront. Handig, want zo ben je ook niet afhankelijk van één ouderunit!

Wat voor functionaliteiten hebben babyfoons?

Snelle punten voor je overweging voor de functionaliteiten van de beste babyfoon:

    • Camera (beweegbaar)

    • VOX-functie

    • Temperatuurweergave

    • Terugspreekfunctie

    • Slaapliedjes

    • Nachtlampje

    • Lichtprojectie op plafond

    • Opnamefunctie

    • Uitbreidbaar met extra units

Wat kost een babyfoon gemiddeld?

De prijs van een babyfoon loopt uiteen van enkele tientjes tot honderden euro’s. De functionaliteiten, zoals één of meerdere camera’s, en type verbinding bepalen voor een deel de prijs. 

Wat voor type verbindingen hebben babyfoons?

Babyfoons hebben verschillende soorten verbindingen. Daarmee bedoelen we de manier waarop een baby unit in contact staat met de ouderunit. Onderstaande verbindingen zijn te onderscheiden:

  • Analoge babyfoon: deze stralingsarme verbinding geeft de minste straling en brengt het geluid over.
  • DECT (de digitale babyfoon): een Digital Enhanced Cordless Telecommunications verbinding is een digitale verbinding die een korte afstand kan overbruggen. De versleutelde verbinding waarborgt een stukje veiligheid, wel kan dit type een veilige, kleine hoeveelheid straling loslaten.
  • PMR
  • Wifi babyfoon: de wifi-verbinding gaat over de draadloze internet verbinding van een huishouden. 

Waar moet je op letten als je een babyfoon koopt?

Camera of geen camera?

Type verbinding

Bereik

Mogelijkheid tot uitbreiding voor meerdere kindjes

Functionaliteiten

Budget

Hoe lang gebruik je een babyfoon voor je kindje?

Een babyfoon gebruik je tot 2 – 3 jaar. Gezien het best wat jaren intensief gebruikt wordt, is het slim kritisch naar eventuele consessies te kijken. Je gebruikt hem immers dagelijks en het waarborgt een stukje veiligheid.

Welke babyfoon is veilig?

Qua veiligheid van babyfoons is afluisteren en hacken van de wifi verbinding het grootste gevaar. Een DECT of digitale babyfoon is beveiligd tegen afluisteren. Deze verbindingen zorgen er namelijk voor dat het signaal versleuteld is tussen de ouder- en babyunit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *